Седмицата определено бе добра за главния изпълнителен директор на Tesla Илън Мъск, чието богатство се покачи значително, след като стана ясно, че компанията ще бъде включена в индекса S&P 500. Толкова значително, че за средният британец ще са нужни 17 седмици и един час, за да получи толкова, колкото Мъск прави за пет минути - £11 600, сочи проучване на Gigacalculator, цитирано от FN.

Средният българин, който получава доходи само от заплата, ще трябва да работи година и половина за тази сума, ако вземем предвид брутното средно възнаграждение.

Сметките са Мъск са направени преди средна работна седмица на главния изпълнителен директор от 62,5 часа седмично и средно 40 часа седмично за средния човек, работещ на заплата.

Когато стана ясно, че акциите на Tesla ще влязат в S&P 500, пазарната капитализация на производителя на електромобили се покачи с 8,2% за ден, което добави $7,6 млрд. към състоянието на милиардера. След това те продължиха да се покачват и богатството му достигна $120 млрд.

Мъск изпревари Зукърбърг и стана третият най-богат човек в света със състояние от $117 милиарда

Мъск изпревари Зукърбърг и стана третият най-богат човек в света със състояние от $117 милиарда

Влизането в индекса S&P 500 изстреля акциите на Теsla с 13%, което добави $15 млрд. към богатството на Мъск

От началото на годината Мъск забогатя, поне на хартия, с нови $90 млрд., като се нареди на трета позиция в Bloomberg Billionaire Index.

Средно, ще са нужни на българина да работи 4 месеца, за изкара толкова, колкото главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук.