Основателят на Alibaba Group, Джак Ма, стана най-богатият човек в Азия. Той измести индийския милиардер Мукеш Амбани от първото място след падането на цените на петрола, предизвикано от корановирусната епидемия, пише Bloomberg.

Според индекса на Bloomberg Billionaires (BBI), Джак Ма има състояние от 44,5 милиарда долара, което е с 2,6 милиарда повече от Амбани, който е председател на съвета на директорите в рафинерията на Refining Industries.

Краят на една ера за Alibaba: Основателят Джак Ма вече няма да управлява гиганта

Краят на една ера за Alibaba: Основателят Джак Ма вече няма да управлява гиганта

Той се оттегля от ръководството на компанията 2 десетилетия след като я създава

В понеделник котировките за петрол паднаха с 25%, след като страните участнички в пакта за ограничаване на добива ОПЕКК + на 6 март не успяха да се споразумее нито за промяна на параметрите на споразумението, нито за удължаването му. В резултат от 1 април никой от членовете на предишния алианс няма да има задължения за ограничаване на производството, а Саудитска Арабия, според съобщения в медиите, обяви, че възнамерява да увеличи производството и да понижи цените на петрола. След петрола сривът на цените се разпростря и върху световните фондови пазари.

Индиец измести Джак Ма и стана най-богатият човек в Азия

Индиец измести Джак Ма и стана най-богатият човек в Азия

Мукеш Амбани има амбициозен план за разрастване на бизнеса си

Alibaba Group е най-голямата китайска интернет компания и оперира в областта на електронната търговия. Основана е от Джак Ма през 1999 година. Групата притежава и няколко дъщерни дружества и онлайн сайтове: Alibaba Pictures, Alibaba.com, AliExpress.com, Taobao.com, Tmall.com. Към 31 декември 2019 г. в компанията работят 116,52 хиляди души.

Най-заможният азиатец ще се конкурира с Amazon

Най-заможният азиатец ще се конкурира с Amazon

Той стартира услуга, свързана с електронната търговия на индийския пазар

Индийската корпорация Reliance Industries Limited (RIL) се занимава с проучване и производство на въглеводороди, рафиниране на нефт и продажба на петролни продукти. Освен това тя се занимава с телекомуникационен бизнес и търговия на дребно. Централата на RIL се намира в Мумбай.