Вероятно ако сте в групата на най-богатите хора в света, бихте намерили поне едно странно хоби или интерес, за които бихте харчили пари. Това е и общото между хора като Лари Елисън, Джеф Безос и Илън Мъск - и тримата използват част от богатството си за очаквани и не толкова очаквани покупки. От територия от щата Хавай до кола-подводница от един от филмите за Джеймс Бонд.

Business Insider разглежда някои от най-любопитните покупки на супербогаташите. Ето и кои са те:

Никой не купува повече земя от Лари Елисън

Снимка 410518

Източник: GettyImages

Много заможни хора влагат пари в имоти, но никой не дава за земя толкова, колкото основателят на Oracle Лари Елисън. През 2012 година, например, той купил 98% от остров Ланай, който е територия на щата Хавай. Елисън платил 300 милиона долара него, като покупката включва освен земята и няколко курорта, където живеят над 3200 души.

Не е изненадващо, че Илън Мъск има интерес към нетрадиционните коли

През 2013 година Мъск дава 920 000 долара на търг, за да се сдобие с автомобил.подводница Lotus Esprit, който е използван в заснемането на "Шпионинът, който ме обичаше". Самият той признава, че от дете е бил фен на филмите за Джеймс Бонд.

Джеф Безос дава $42 милиона за часовник, който не може да носи

Основателят на Amazon е собственик на механичен часовник, вграден в скала в Тексас. Той е създаден от групата The New Foundation, като те твърдят, че часовникът ще работи 10 000 години.

Сергей Брин е дал между $100 и 150 милиона за огромна летателна машина

Снимка 290489

Източник: Bloomberg

Всъщност той влага в тези средства в разработването на машина, която трябваше да се превърне в най-големият самолет в света. По нея работеха експерти от изследователския център на НАСА в Калифорния. Неговата цел е била за доставки на хуманитарна помощ и други.

Колегата му Лари Пейдж инвестира в летящи автомобили

Съоснователят на Google пък има друга страст - летящите автомобили. През годините Пейдж е инвестирал в не един старт-ъп, който разработва подобни технологии.