Отне на Уорън Бъфет цели 26 години от момента, в който спечели първия си милион до превръщането му в милиардер. На Бил Гейтс? Само пет.

Но най-бързо пътя извървя главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг - едва една година, показва изследване на Betway на база данни от Forbes и тяхната класация "Милиардерите на света".

Той е и най-младият човек в класацията, който сам е успял да натрупа своя милиард - още през 2008 година, когато Зукърбърг е бил на 23.

Съвсем не е изненадващо, че основаването на технологична компания е един най-бързите начини да се нареди в престижния клуб. Основателят на Amazon Джеф Безос извървя пътя от милионер до милиардер за две години, а основателите на Google и Microsoft Лари Пейдж, Сергей Брин и Бил Гейтс за пет.

Почти четвърт от общо милиардерите имат висше образование в областта на инженерните науки, а около 20% от тях в икономическите науки или бизнеса. Около една трета от тях пък нямат висше образование.

В момента в света има над 2000 души, които притежават богатство от над един милиард, като броят им се удвои през последното десетилетие. Средната възраст, на която са станали милиардери, е 51.

Снимка 350640

Източник: Betway