Двама от най-богатите наследници във Великобритания изглежда има какво да делят. А в ябълката на раздора за тях се превърна една от най-луксозните вериги хотели в Европа - Ritz.

Борбата е за империята на двамата братя близнаци Фредерик и Дейвид Баркли. Според официални документи синовете на Дейвид са успели да консолидират контрола над 5-звездния Ritz в Майфар, докато дъщерята на Фредерик - Аманда, е напуснала борда на директорите.

Сътресенията в семейството станаха видими, след като Фредерик откри, че неговият племенник Алистър Баркли е "шпионирал" и послушвал разговорите на Аманда с баща ѝ. Двамата са разговаряли за "потенциални придобивания и продажби на бизнес активи".

85-годишните близнаци са сред най-богатите, но и най-потайните британски милиардери. Според различни източници те обмислят да се освободят от част от активите си, включително от участието си във вестник Telegraph, както и от това във веригата Ritz.

Въпреки че членовете на фамилията отказват коментар по казуса, документите показват, че синовете на Дейвид Айдан и Хауърд Баркли са заменили Аманда и друг приближен на Фредерик в бордовете на шест дружества, част от групата на Ritz.

Хотелската верига, купена от двамата братя близнаци през 1995 година за 75 милиона паунда, днес е най-доходоносният им бизнес. Те имат още участие в компанията за доставки Yodel, както и в онлайн търговеца Shop Direct.