Ако милиардерът Доналд Тръмп стане следващият американски президент всички погледи ще бъдат насочени не само към него и към семейството му, но и към един от домовете му – богато украсеното огромно имение Mar-a-Lago, което се намира в Палм Бийч, Флорида.

Именно в неговата бална зала Тръмп произвесе реч, след победата си в три щата в предварителните избори в Щатите. Освен уютен дом обаче имението е и доходоносен бизнес за американският богаташ.

То помещава частен клуб и спа, които са донесли на кандидата за президент 15,6 милиона долара за последната година, пише Fortune. Само част от сградата е само за Доналд Тръмп и членовете на семейството му.

Заради бляскавия бароков стил на Mar-a-Lago от New York Times го сравняват не с някое друго известно имение, а със самия Версайски дворец. Комплексът впечатлява с мрамор и златни орнаменти, масивни полилеи, ориенталски килими и фламандски гоблени от XVI век.

Той разполага със 126 стаи, разположен е на 17 акра и стига чак до брега на Атлантическия океан. Освен спа за по-спортните натури там има голф игрище.  

С този дворец Доналд Тръмп се сдобива през 1985 г. за по-малко от 10 милиона долара. Днес имението се изчислява на стойност между 200 и 300 милиона долара.