С нетно богатство от над 74 милиарда долара Уорън Бъфет се нарежда на четвъртата позиция в списъка на най-заможните по света, като пред него стоят Джеф Безос, Амансио Ортега и Бил Гейтс.

Вероятно този факт за милиардера е добре познат, но има и няколко неща за живота на инвеститора, които стоят по-далеч от публичното внимание.

Инвеститорът, известен като "Оракула на Омаха", е изпълнителен директор на компанията Berkshire Hathaway и въпреки това един от най-богатите хора в света се радва на живот с прост вкус, скромност и щедра филантропия.

Ето няколко факта за Бъфет, които показват как богаташът живее скромно.

Уорън Бъфет живее в една и съща къща от 1958 година насам

Къщата му е от пет спални и се намира в Омаха, Небраска. Богаташът я купува през 1956 г. за 31 500 долара. В момента сумата се равнява на 270 000 долара.

А Бъфет няма намерение да пуска за продажба собствената си къща. "Не бих я продал за нищо", кометнира темата известният инвеститор.

Сутрин милиардерът си купува евтина закуска

Вместо да се наслаждава на сутрешно гурме, Уорън Бъфет започва деня си с евтина закуска. Милиардерът е известен с това, че спестява пари, като посяга към бързото хранене като например McDonald's.

Джеф Безос детронира Уорън Бъфет, за да стане вторият най-богат човек в света

Джеф Безос детронира Уорън Бъфет, за да стане вторият най-богат човек в света

Шефът на Amazon добави $1.5 млрд. към състоянието си

Бъфет кара една и съща кола от години

Въпреки че някои главни изпълнителни директори се возят в коли за милиони долари, Бъфет шофира много по-скромен автомобил.

В документален филм на BBC дъщеря му разказва, че Бъфет купува коли, които може да вземе на по-ниска цена, като возила, които са били повредени с градушка.

Бъфет има достъпни хобита

Хобитата на милиардера са доста обикновени. Например той е запален фен на играта на бридж, като богаташът посвещава по 12 часа седмично на хобито си. Инвеститорът също така обича да свири на укулеле и да пее.

В коя компания Уорън Бъфет съжалява, че не е инвестирал?

В коя компания Уорън Бъфет съжалява, че не е инвестирал?

"Представете си всеки път, когато някой натисне с мишката където и да е по света, касовият апарат в Калифорния звънва"