Лидерът на млекопроизводителите Андриан Цаконски бе арестуван след пореден сблъсък между протестиращите и полицаите. До вълната на неподчинение от страна на земеделците се стигна, след като петимата представители на фермерите заявиха, че Сергей Станишев е отказал среща с тях.

Андриан Цаконски призова всички фермери да направят жива верига и да се насочат към входа на МС. В резултат на последвалите сблъсъци, придружени с ръкопашен бои, бяха арестувани няколко фермери.

Лидерът на млекопроизводителите Андриан Цаконски по-рано заяви, че в никакъв случай не са готови на компромис, дори обещаните 60 000 000 лева да бъдат изплатени, както обеща заместник-министърът на земеделието и храните Светла Бъчварова.

Той увери, че протестът ще продължи до постигане на исканията им на 100 процента. По думите му фермерите няма да се откажат от протестите, ако исканията бъдат изпълнени частично. Цаконски нарече управляващите "идиоти".

Фермерите имат разрешение да протестират до 15.00 часа. След това по думите им най-вероятно ще бъдат опънати палатки пред служебния вход на МС.