Двайсет и две компютърни конфигурации и петнайсет монитора дари Българската телекомуникационна компания (БТК) на две училища в гр. Плевен.

Дарението, което е по проекта „Училища Онлайн", е част от цялостната социално отговорна политика на БТК ГРУП, която цели да бъдат подпомогнати различни училища и социални детски заведения в страната с модерни телекомуникационни решения.

„Дарението ни е насочено и към учителите от града", заяви говорителят на компанията Димитър Цонев. „С компютрите и високоскоростния интернет от БТК ADSL преподавателите ще могат да предоставят информацията още по креативно и достъпно на учениците в Плевен. От друга страна самите ученици ще имат достъп до повече познания чрез съвременните технологии", допълни Цонев.

Проектът „Училища Онлайн" се реализира от консорциум, който обединява Българската телекомуникационна компания (БТК), Парафлоу Комуникейшънс ООД, Ларексо АД и Телелинк АД и се финансира от Държавната агенция за информационни технологии и съобщения (ДАИТС).

С финализирането му всички 3200 държавни и общински училища в България ще бъдат свързани в национална мрежа, а потребителите и ще надхвърлят 1 милион. 

Припомняме, че в края на миналата година БТК инвестира над 1 млн. лева в изграждането на модерен кол - център в Плевен, в който работят над 210 служители.