С над 300 филма, повече от 800 музикални клипове, близо 1600 аудио парчета и 5 телевизии стартира новата услуга WebTV (интернет телевизия), която Българската телекомуникационна компания започва да предлага на своите ADSL клиенти, съобщиха от българския телеком.

Новата услуга представлява шест различни пакета, които са създадени в зависимост от изискванията на интернет потребителите. Всеки клиент може сам да управлява съдържанието в своя месечен пакет и да избира филмите, музиката и телевизионните канали, които го интересуват. 

Само за 5 лв. музикалният пакет предлага избор между 150 музикални клипа, 100 музикални заглавия и достъп до горещите видео новини на сайта. За същата сума клиентите на кино пакета на БТК WebTV ще могат да избират 10 филма на месец и ще получат пълен достъп до всички кино трейлъри, телевизионните канали TV7 и ТВ България и всички видео новини. Комбинираният пакет музика и кино пък ще струва 9 лв като потребителят ще може да гледа неограничено и пет телевизионни канала. За любителите на еротичното съдържание сайтът предлага оригинална продукция на Плейбой само за 10 лв. на месец.

Дори и след изтичане на абонамента им ADSL клиентите на БТК могат да изберат и да гледат в удобно за тях време още 10 филма от постоянно обновяващата се база на сайта. Допълнителната услуга ще струва 5 лв. Пълният пакет, който включва неограничен брой музикални клипове, аудио парчета, филми и достъп до всички кино трейлъри, телевизионни канали и новини струва 39.95 лв. на месец. Той е предназначен за ползване от чужбина и включва само българско съдържание.

Извън шестте пакета всички телевизионни канали са достъпни безплатно за потребителите.

Услугата BTC WebTV е базирана на медийна платформа на Дир.бг, разработена с флаш технология на Макромедиа. Приложението осигурява единствената на пазара възможност за гледане на истинско видео по поръчка (video on demand) през компютъра.

Сайтът ще предлага и съдържание за дистанционно обучение, което включва химическа лаборатория, история и астрономия, възможност за запознаване с възможностите на електронно правителство, както и филми свързани със световните технологичните нововъведения.