На 27 ноември 2006 се проведе извънредно Общо събрание на акционерите на „Еврохолд" АД, на което бе прието сливането на дружеството със „Старком Холдинг" АД, съобщиха от „Еврохолд" АД.

Новоучреденото дружество ще носи наименованието "Еврохолд България" АД и също ще бъде публична компания.

Общият брой на акциите на Еврохолд България ще е 50 002 586, всяка с номинална стойност от 1 лв.
За всяка една акция от преобразуващото се дружество акционерите на „Еврохолд" АД ще получат по осем нови акции от новоучреденото дружество, докато акционерите на „Старком Холдинг" АД ще получат по 5,83 акции от Еврохолд България.

Инвестиционният портфейл на новоучреденото дружество „Еврохолд България" АД ще обхваща секторите на финансовите услуги, продажбата на автомобили, недвижимите имоти и производството.

Новият холдинг ще притежава компании в следните сектори:

  • „Финанси" - ЗД „Евроинс" АД, „Евролийз Ауто", ЗОК „Св.Николай Чудотворец", "Еврофинанс" АД.
  • „Автомобили" - „Нисан София" ЕООД, „Скандинавия моторс" ЕАД, „Еспас ауто" ЕООД, „София Моторс" ЕООД, „Джи Пи Ес Контрол" АД.
  • „Недвижими имоти" - „Еврохолд имоти", „Еврохотелс", "Спортпроект" ЕАД.
  • „Производство" - „Етропал" АД, „Формопласт" АД, "Евротест-Контрол" АД, „Геоенергопроект"АД.

Очакванията са, че за 2006 г. приходите от продажби на новия холдинг ще възлязат на 170-180 млн.лв., а печалбата ще бъде в размер на 9,5-10 млн. лв.

Броят на заетите в холдинговата структура ще бъде над 1200 души.

Проектодоговорът по сливането на Еврохолд и Старком Холдинг е одобрен от КФН и сливането се очаква да бъде факт до края на годината.