Акциите на Google Inc. се покачиха със 7% в петък, в следствие на по-добрите от очакваното печалби през третото тримесечие. Позитивизма на пазара по отношение на интернет компанията, покачва очакванията на инвеститорите за предстоящ нов рекорд.

Акциите на Google се покачиха с $31.05 до нивото $457.11 в началото на търговията днес на NASDAQ, което е съвсем близо до вечния им рекорд от 11 януари на $475.11. Според анализаторите обаче, съвсем скоро този рекорд ще остане в историята.

Финансовите компании, които покачват прогнозите си за акциите на Google са:  Citigroup, Goldman Sachs, Prudential, Merrill Lynch, UBS, WR Hambrecht, и Stifel Nicolaus.

„Вярваме, че Google ще продължи да оповестява отлични резултати, което ще покачва акциите през следващите дни", това каза анализатор от Prudential. Той допълни, че оценява акциите на Google вече на $575 от предходната стойност $520.

Други негови колеги са още по-оптимистично настроени, като от Goldman Sachs прогнозират нива в диапазона $595 до $600 за акция в близко бъдеще.

Бичите настроения за Google са в следствие на изключително силните данни за печалбите отбелязани в четвъртък, които са се удвоили, а приходите са със 70% по-високи.