Управителният съвет на „Кремиковци" ще изпълнява подписаното в четвъртък срещу петък споразумение с „ВОРСКЛА Стийл" за работа на ишлеме, съобщи председателят на федерация Металургия към КТ „Подкрепа" Людмил Павлов, предаде Дарик.

Людмил Павлов обясни, че оперативна група от представители на ръководствата на Кремиковци и „ВОРСКЛА Стийл" ще изготвят анекс към договора за ишлеме, разписан в петък.
 
"Днес по този начин Управителният съвет е разпоредил на финансовия директор, по техните думи, да предостави всички сметки на работниците и „ВОРСКЛА Стийл" да започне да изплаща заплатите за май", каза Павлов.

От „ВОРСКЛА Стийл" уверяват, че най-много за три дни ще изплатят майските заплати и храната за януари и ще започнат да изплащат юнските заплати до края на месеца", допълни синдикалният лидер в комбината.

По повод сезираната от ръководството на "Кремиковци" прокуратура за подписано под натиск споразумение Павлов заяви, че „се радва, че днес с тяхното решение споразумението е подписано много цивилизовано". Единственото, което сме навредили на Управителния съвет, е, че сме удължили работното време, допълни Павлов.