Собственикът на "Дева 90" ЕООД Любомир Калчев ще вложи 2 млн. евро в изграждането на два хотела със SPA центрове за рехабилитация на хора с увреждания от страната и чужбина, съобщи ЯнтраДнес.

Това ще бъде първият комплекс в страната за медико-възстановителни процедури на хора с увреждания. Работните проекти вече са готови, обсъждат се възможностите за финансиране на обектите, поясни предприемачът. Един от вариантите е да се вземе банков кредит или да се използват средства от кохезионните фондове на ЕС.

Любомир Калчев е купил два парцела до Вонеща вода и Войнежа. Първият е от 3 дка и той се намира до 1,5 км от минералните бани във Вонеща вода.

Ще бъдат изградени 4 къщички за отдих и хотелски комплекс. Сградите ще бъдат оборудвани и приспособени с подходи за ползване от инвалиди. Ще има и бизнес център за срещи и конференции, обясни Калчев.

Във Войнежа предприемачът предвижда да изгради 12 къщи за инвалиди сред парцел от арония.

От 14 години русенската фирма се занимава с организации на инвалиди не само в страната, но и в чужбина. Тя е първата в страната, лицензирана от социалното министерство да се занимава с дистрибуция на помощни технически средства за инвалидите.