Министерството на регионалното развитие и благоустройството обяви международни открити търгове за рехабилитация на пътищата Соколовци - Смолян - Средногорци и Монтана - Лом.

Проектът за рехабилитацията на пътя Соколовци - Смолян - Средногорци се финансира по Програма ФАР - Трансгранично сътрудничество с Гърция. Пътят, който ще се рехабилитира e дълъг около 29 километра и е единственият съществуващ второкласен път, който започва от Пловдив и продължава на юг към границата между България и Гърция. Секцията от пътя е проектирана за скорост 40-50 км/час и преминава през няколко населени места. Предвидена е рехабилитация на 4 големи съоръжения и значителен брой кръстовища и пътни възли.
Оферти за участие в търга се приемат до 22 март 2007 г.

До същата дата, 22 март 2007 г., се приемат и оферти и за рехабилитацията на пътя Монтана-Лом. Проектът предвижда рехабилитиране на 41 км от второкласния път от Монтана до Лом, на 8 моста и 10 пътни възела и кръстовища. Пътят е проектиран за средна скорост 80 kм/час. Проектът се финансира по Програма ФАР - Трансгранично сътрудничество България - Румъния.

Рехабилитацията на двете пътни отсечки ще подобри условията на трафик и безопасността на движението по тях и ще ги приведе към изискванията на европейските стандарти.