Изпълнението на приоритетите в актуализираната програма на правителството ще бъде обсъдено на разширеното заседание на политическия съвет на управляващата коалиция БСП-НДСВ-ДПС в Банско.

Ще участват министрите, ръководствата на трите партии и председателите на парламентарните групи и комисии от мнозинството.

Предвижда се в съботния ден ръководствата на БСП, НДСВ и ДПС, министрите, както и председателите на парламентарните групи и комисии от мнозинството, да дискутират изпълнението на бюджет 2008, както и проектобюджета за следващата година. След това ще бъдат обсъдени изпълняваните и допълнително набелязаните мерки по препоръките в докладите на Европейската комисия за България. Очаква се обаче представителите на жълтата партия да поискат мерките по докладите на ЕК да бъдат първа точка на форума.

В неделя управляващите ще анализират изпълнението на решенията, взети на предишното разширено заседание на съвета на коалицията в средата на май в Катарино, по плана за изпълнение на приоритетите в Актуализираната програма на правителството.