В панаирния комплекс в Пловдив вече се изграждат павилиони за експозициите на "Есен 2008". 64-тият Международен технически панаир ще се открие на 29 септември, съобщава news.bg.

Ангажираните експозиционни площи до момента са с 13 % повече, отколкото през миналата година. Този факт показва нарастващия интерес към деловия форум, който е сред най-авторитетните в Централна и Източна Европа.

Площите, наети от български фирми дистрибутори, се увеличават с 15 %. Фактът се дължи на нарастващото търсене на инвестиционни стоки в строителството, машиностроенето, енергетиката, екологията, химията, електрониката и електротехниката, автотранспорта.

Тези браншове са представени на международните специализирани изложби, които се провеждат в рамките на Есенния панаир.

8 % е ръстът на площите, ангажирани от чуждестранни компании.

Най-големи по брой на участници и размери отново са изложбите "Стройтех" и "Машиностроене". На "Есен 2008" експозициите на производители и дистрибутори на строителни материали и технологии се увеличават с 39 % като резултат от бурното развитие на строителния бизнес.

По-голяма ще бъде и изложбата за транспорт и автосервизно оборудване "Аутотех", чиято площ e нараснала с 19 % досега.

Международната изложба за технологии и управление на водите "Акватех" се разширява с 52 %, увеличават се и участниците, което показва бързото развитие на този сегмент от икономиката.

С 21 % по-голяма е зоната на автосалона, една от най-атрактивните изложби на Есенния панаир, където се представят най-новите модели автомобили на световни марки.

10т. алуминиеви конструкции и 40 000 кв. м подови настилки ще бъдат използвани в изграждането на павилионите и щандовете на „Есен 2008".

Международен панаир-Пловдив е закупил нови мебели, за да се освежи дизайнът на експозициите и да се предоставят по-добри условия за работа на участниците в деловия форум, който ще продължи до 4 октомври.