Първият албански автомобил беше представен на изложението TREDITECH в Торино, Италия, съобщи Tirana Post. Новият суперавтомобил Illyrian Pure Sport, създаден от косовския албанец Кендрим Тачи, има 6,2-литров LT2 V8 двигател с 840 конски сили.

Illyrian Pure Sport ще бъде първият автомобил с международни стандарти, който ще се произвежда в Албания. Очаква се максималната скорост да достигне 375 километра в час. Междувременно цената му ще започне от 1,2 милиона евро и ще достигне до 1,7 милиона евро, според спецификациите.

Кендрим Тачи е израснал в Италия, но е от община Дренас. Като основател на "Arrera Automobil", той е готов да популяризира проекта по целия свят. Според него автомобилът Illyrian Sport Pure ще бъде сред петте най-бързи превозни средства в света в рамките на моделите хиперколи.

Търговци на коли "втора" ръка в Германия губят по 15 хил. евро на Tesla

Търговци на коли "втора" ръка в Германия губят по 15 хил. евро на Tesla

Какви са цените на популярния електрически автомобил у нас?

"Научих се на чест от моето албанско семейство, албанците имат голяма чест. Ние работим упорито с чест. Поради тази причина се върнах в Косово, тъй като можем да правим много добри неща". Тачи е завършил италианското училище за индустриален дизайн, известно като eAD, а преди това е завършил стоматология.

Участвал е в много големи проекти като Ferrari и Lamborghini.