Дюселдорфският дилър на употребявани автомобили B&K Sportwagen коментира за местни медии, че продажбите на една марка в момента са в абсолютен застой - Tesla.

За да продаде наличните електрически коли търговецът е намалил драстично цените на всички модели, пише Efahrer. Заради създалата се ситуация на пазара с употребявани електрически коли  от B&K Sportwagen споделят, че не планират в бъдеще да продават автомобили от този производител.

Ситуацията изглеждаше съвсем различно само преди няколко години. Продажбите на употребявани коли Tesla процъфтяха през 2022 г, но за изминалата година B&K Sportwagen е продал само 40 от тези автомобили.

Потвърждение за слабия в момента бизнес на Tesla "втора" ръка Rheinische Post потърси и сред други търговци на дребно, които също отчитат, че продажбите им вървят по-бавно.

Дилърът B&K Sportwagen започнал да продава Tesla на сравнително ниска цена. Наскоро търговецът намалил Tesla Model S, произведена през 2017 г., с пробег от 40 000 километра от 50 000 евро на 40 000 евро.  За сравнение колата струва 150 000 евро нова. Справка в популярни български сайтове за коли "втора" ръка показа, че автомобили на марката със сходни характеристики струват между 30 000 евро и 60 000 евро в зависимост от състоянието и екстрите, които предлагат.

Румънците избират местни марки, когато купуват нови коли и германски, ако са "втора ръка"

Румънците залагат на различни марки, когато купуват нови и употребявани автомобили

Автомобилната индустрия в Румъния се е запътила към рецесия?

Ситуацията в автокъщата Pewe в Бенрат не е по-различна от тази в B&K Sportwagen. Дилърът е продал на загуба от 15 000 евро подобен автомобил. Този търговец също не възнамерява да купува повече електрически автомобили от американския производител в бъдеще.

Не само търговците на автомобили, но и таксиметровите компании бавно обръщат гръб на производителя на електрически автомобили. През декември 2019 г. Ерол Норман пренасочил компанията си към електрически превозни средства и като най-голямата компания за електрически таксита в Германия, разполагал с много автомобили Tesla в своя автопарк.  Според него обаче Tesla имат твърде кратък пробег, твърде дълги времена за зареждане и лошо обслужване, за това компанията е избрала да се върне към двигатели с вътрешно горене.

Българинът тегли все по-големи кредити за покупка на кола "втора ръка", ето при какви лихви

Българинът тегли все по-големи кредити за покупка на кола "втора ръка", ето при какви лихви

Заради ръста на цените на употребяваните автомобили: