Британската марка Aston Martin разработва серийна версия на седана Rapide. Както твърди специализираното издание Motoring, премиерата на новия модел ще се състои през следващата година. 

Според шефа на компанията Анди Палмър колата ще се предлага само с екологично чиста задвижваща система, за модела не е предвидена версия с двигател с вътрешно горене. 

Всички технически характеристики се пазят в тайна. Според неофициална информация автомобилът ще получи два електромотора със сумарна мощност 800 конски сили. Автономният пробег ще бъде 320 км. Батериите за електрическия седан се разработват съвместно от LG и Samsung.

По-рано беше съобщено, че ще бъде предложена на пазара модификация със задвижване на задните колела и електромотор, чиято мощност ще е около 550 конски сили. 

Плановете предвиждат да бъдат сглобявани по около 400 електрически автомобила Rapide годишно. Производството на серийния модел ще се извършва във Великобритания. Aston Martin планира да продава около 100 от тези коли годишно в Китай. Цената на модела ще бъде около 270 хиляди евро. 

Припомняме, че компанията възнамерява да обнови напълно гамата си до 2020 година. Бизнес планът, носещ наименованието Second Century, е най-големият инвестиционен проект в историята на марката Aston Martin, която е вече на 102 години.