Британският производител на спортни автомобили Aston Martin разкри първия си мотоциклет - AMB 001, създаден в партньорство с производителя на луксозни мотоциклети Brough Superior.

Името на мотора идва от първите букви на двете марки. Превозното средство е с кожени елементи, каросерия от въглеродни влакна, компоненти от алуминий и титан, кaто участват и традиционните цветове, ползвани в състезателните коли на Aston Martin: Stirling Green и Lime Essence.

Снимка 451360

Източник: Aston Martin

AMB 001 направи своя дебют тази седмица по време на изложението на мотоциклети EICMA в Милано, което се провежда в италианския град от 5-и до 10-и ноември 2019 г.

"Смятаме, че това е един авангарден мотоциклет и сме много горди да видим крилата на Aston Martin на него за първи път", споделя главният креативен директор на компанията Марек Райхман. "Завършеният продукт е един наистина красив мотоциклет. Дизайнерско и инженерно произведения на изкуството." Той е и първия продукт от партньорството между двете компании.

Снимка 451560

Източник: Aston Martin

Всички негови елементи ще бъдат сглобени на ръка във фабриката на производителите на мотоциклети в Тулуза, Франция. Двигателят му e с туброкомпресор, произвежда 180 конски сили, а скоростта ще се показва на цифров дисплей. Със своите 397 кг, той има отлично съотношение мощност и тегло. От мотоциклета ще бъдат направени само 100 бройки, а всяка ще струва 120 000 долара. Първите модели са предвидени за края на 2020 г.

От Aston Martin вече имат проектирани жилищна сграда, яхта, дрон и подводница.

Акциите на Aston Martin се сринаха до ново дъно

Акциите на Aston Martin се сринаха до ново дъно

Те се търгуват с над 80% по-ниско от цената в деня на първичното предлагане