Audi публикува видеоклип, който показва как електрическият кросоувър на e-tron успешно щурмува много трудна ски писта.

Специално оборудван електрическият кросоувър под контрола на шведския водач Матиас Екстрьом, световен шампион на крос рали и двоен шампион на DTM. успя да изкачи най-трудния участък от трасето, където се провеждат състезания по ски спускане. 

Експериментът се състоя в Кицбюел, Австрия, на прочутата писта Streif, Считана за една от най-трудната за спускания в света, Streif ("Лентата"), започва на височина 1665 м и завършва на 800 м надморска височина. Тя е с над 3 км дължина, а на някои участъци предлага зашеметяващи склонове с наклон от 85%. 

За успешното реализиране на каскадата Audi e-tron беше подложен на известно усъвършенстване, разработено съвместно с състезателния екип на Red Bull. По-специално, кросоувърът получи три електродвигателя: един монтиран на предната ос и два на задната (един повече от серийния вариант). Като цяло, агрегатите развиват 503 конски сили, а въртящият момент, предаван на колелата, достигна 8920 Нютон метра. 

Освен това електрическата кола е снабдена със специален софтуер, за да се адаптира системата за разпределение на тягата към условията на повдигане. Плюс това, кросоувърът е получил специални 19-инчови колела и гуми със специални шипове. И накрая, автомобилът е бил оборудван с обезопасителна клетка и шест-точков колан.