До дни ще се състои премиерата на български еко автомобили на три и четири колела. Това ще се случи по време на престижно автоизложение в Женева. Първият български производител на автомобили SIN Cars ще представи разработките си на автомобили за разходка на туристи - електрическа триколка (Рикша TUK TUK) и четириколесен открит автомобил. Моделите E-TUK Ruse 500 и L City Sun са произведени в Русе. Това съобщи българският производител.

Автомобилът L City Sun e първият в света с подобни размери, който е предназначен за движение по пътищата и разработен предимно за превозване на туристи до хотели, разходки около градски забележителности. Колата разполага с 8 + 1 места и e единствен по рода си в световен мащаб.

60% от германците не искат електромобил, въпреки увеличения бонус

60% от германците не искат електромобил, въпреки увеличения бонус

Колкото по-възрастни са анкетираните, толкова по-малко желаят да използват такава кола

На автоизложението SIN ще покаже бутиков суперавтомобил - SIN R1 650. Тя развива до 300 + км. ч и ускорява до 100 км. ч за по-малко от 4 секунди. Новостите в уличния вариант на SIN R1 са от технически до фин интериор, изработен от една от най-добрите италиански компании за дизайн. "Държим уверено спортната си линия и ставаме все по-добри в създаването на бърз и атрактивен автомобил", каза собственикът на SIN Cars Росен Даскалов, който е и дизайнер и създател на моделите. "През 2020 фокусът е върху автомобилите на бъдещето - екологичните електромобили, каквито са новите ни Е-TUK Ruse 500 и L City Sun . В над 200 града в Германия градските центрове са вече затворени за дизелови автомобили. Европейските градове се нуждаят от този вид транспорт, а ние сме ангажирани и с каузата за намаляването на вредните емисии.", допълни Даскалов.

В Женева SIN Cars Industry ще представи още модели от еко серията си - L CITY Utility 2020 в категория М1 - електромобил за превоз на пътници и товари, чиято основна функция е да зарежда и обслужва магазини, заведения и институции, които се намират в центровете на големите градове. Различните модификаци варират от малки камиони за доставка до леки автомобили, а изцяло електрическият пробег е до 400 км.

Нито един електромобил не е продаден в България за три месеца

Нито един електромобил не е продаден в България за три месеца

Тов а показват данните на Асоциацията на европейските производители на автомобили

Цените ще бъдат конкурентни на досега произвежданите модели на пазара, а качеството ще превъзхожда сглобяваните в Китай, съобщават още от компанията за производство на автомобили.

Освен за разходки на туристи, на базата на многофункционалната платформа Sin Cars предлага и кола, е специално разработена за куриерски доставки и транспорт в големите градски центрове.(L City Utility),  която ще предлага 360 - градусова гледка. Триколката е разработена по поръчка на френската компания Mondial Tuk Tuk и ще бъде ексклузивно произвеждана за тях. В първата си година най-малко 50 от българските електрически триколки ще разхождат туристи из Европа.