Суперколата Bugatti Chiron pur Sport, която не можа да бъде представена на отмененото заради коронавируса автомобилното изложение в Женева, направи интересна дигитална презентация.

Стефан Вилкелман, президентът на Bugatti, изпълнителният директор Кристоф Пиочон, директорът по развитието Стефан Елрот и заместник директорът по дизайна Франк Хайл, се събраха на историческата за марката местност в Молсхайм, Елзас, за да направят презентацията на новия Chiron Pur Sport, съобщава motor1.com.

Bugatti ще пусне "достъпна" алтернатива на суперколата Chiron

Bugatti ще пусне "достъпна" алтернатива на суперколата Chiron

Остава шефовете на Volkswagen да дадат зелена светлина за нов автомобил

Новият модел, чието производство ще бъде лимитирано до само 16 екземпляра, има специфични настройки, оптимизирана аеродинамика и значително понижено тегло в сравнение с "класическия" Chiron, за да бъде гарантирана по-добра гъвкавост.

За разлика от Chiron Super Sport 300+, който е предназначен за висока скорост, Chiron Pur Sport се смята за "машина, която поглъща километри, чиста и без компромиси", обясни Стефан Вилкелман.

По-голяма притискателна сила благодарение по-голям преден спойлер, както и големи задни въздухозаборници, леки джанти от 4 кг, направени от магнезий, както и по-къси предавки, са някои от акцентите на Chiron Pur Sport, който продължава и сега да бъде задвижван от W16 8,0-литров двигател с мощност 1500 к.с. и 1600 Нм.

Bugatti Chiron постави нов рекорд за скорост (Видео)

Bugatti Chiron постави нов рекорд за скорост (Видео)

Суперколата е с мощност 1600 конски сили с четири турбокомпресора

Модификациите му ще позволят да взима завоите на пистата при "голяма V" скорост при всякакви обстоятелства, като същевременно автомобилът ще поддържа максимална скорост (значителна и достатъчна) 350 км/ч.

Производството на Chiron Pur Sport, чиято единична цена е определена на 3,2 млн. евро без данъците, ще започне през втората половина на 2020 г.