Ръководителите на Bugatti ще разговарят с Volkswagen за разработването на нов автомобил, който би могъл да се превърне в по-удобна и достъпна алтернатива на суперколата Chiron. За това в интервю за агенцията Блумбърг разказва шефът на френската марка Стефан Винкелман.

Според мениджъра Bugatti в последно време печели "прилични пари", което позволява да се повдигне темата за финансиране на нов проект, който може да донесе допълнителна печалба. В същото време Винкелман отбеляза, че да убедиш управлението на Volkswagen да даде зелена светлина на нов автомобил ще бъде изключително трудна задача.

Bugatti ще представи наследника на Chiron, който ще е 2 пъти по-скъп

Bugatti ще представи наследника на Chiron, който ще е 2 пъти по-скъп

Новият модел ще е по-бърз и ще завива по-добре от предшественика си

По предварителна информация става дума за нова четириместна електрически кросоувър на стойност от 500 хиляди до 1 милион евро. В момента Bugatti произвежда около 100 автомобила годишно, но с новият модел ще може да увеличи производството до 600-700 автомобила годишно.

Фактът, че Bugatti иска да създаде принципно нов модел, беше съобщено по-рано. През септември Винкелман заяви, че компанията би искала да види в своята гама автомобил, който по концепция ще бъде по-близо до кросоувър, отколкото до традиционната спортна хиперкола.

Мениджмънтът на Bugatti обмисля проект за разработване на напълно нов модел, който в своята концепция ще бъде по-близо до кросоувъра, отколкото до традиционния суперкар. Както каза шефът на френската марка Стефан Винкелман, той ще се превърне в най-скъпият автомобил в SUV сегмента.

Bugatti създава най-добрия луксозен автомобил за ежедневна употреба

Bugatti създава най-добрия луксозен автомобил за ежедневна употреба

Той ще може да се ползва ежедневно

Преди това от Bugatti многократно са заявявали, че компанията никога няма да произведе SUV модел. Винкелман обаче отбеляза, че това изобщо не означава да се откажат от разработване на нов автомобил с висока позиция за сядане и по-просторен салон.