Статистиката за най-продаваните автомобили в Европа през първите четири месеца на годината доказва за пореден път, че дори скандалът с вредните емисии не успя да разклати сериозно позицията на Volkswagen като лидер на пазара на Стария континент.

Марките на първите две места в класацията за най-купуваните возила са на германския производител – Golf и Polo. И двата бранда отбелязват ръст на продажбите си съответно с 4,8% и с 11,8%.

Особено нараснал интерес има към Volkswagen Polo, която се е превърнала във втората най-продавана кола в началото на 2016 г. През предходната година е била с позиция надолу. Регистрираните през първите четири месеца на годината Polo са 133 130 броя.

Golf пък се затвърждава като най-любимата марка на европейците или поне като най-купуваната през последните четири десетилетия с резултат от 213 672 продажби.

Във врата на Volkswagen диша един от най-големите конкуренти на компанията – Renault, със своя модел Clio. На четвърто и пето място пък се нареждат съответно Ford Fiesta и Opel Corsa.