Британската мрака Land Rover разпространи първите официални снимки,информация и видео на новото попълнение в модификационното портфолио на Defender - Rover Defender 130.

Както вече обявиха от компанията, новият Land Rover Defender 130 обещава върхово пътно поведение на и извън пътя, както и типичният за марката лукс и технологичност, като на тези параметри могат да разчитат до 8 човека едновременно.

За реализирането на проекта Defender 130, екипът на Land Rover е увеличил дължината на луксозния SUV с 340 мм, в резултат на което е възможно реализирането на осемместен интериор, както и товарната вместимост от до 2516 литра. Допълнителна модулност и гъвкавост е възможно в резултат на наличните допълнителни екстериорни пакети, аксесоари и опции за персонализация, пише auto-press.net.

Снимка 575916

Източник: Land Rover

Наред с вече познатите технологични решения, новият Land Rover Defender130 идва стандартно с въздушно адаптивно окачване, както и с четиризонална климатична система. Всеки един от представителите на модела получава също така и 11.4-инчова Pivi Pro бордова инфо-комуникационна и мултимедийна система, система за филтриране и йонизиране на въздуха в купето Cabin Air Purification Plus, и други.

По отношение на задвижването, Defender 130 се предлага в електрифицираните P300 и P400 версии, както и в шестцилиндровите дизелови D250 и D300 Ingenium. Всеки един от автомобилите разполага с интелигентната система за задвижване на четирите колела (iAWD) и осемстепенна роботизирана предавателна кутия ZF.

Снимка 575915

Източник: Land Rover

Основните габарити на Land Rover Defender са дължина 5358 мм, ширина 2008 и височина от 1970 мм, а междуосието е 3022 мм.

От Land Rover споделят, че заявки за закупуването на Defender 130, който се предлага във версии на изпълнение SE, HSE, X-Dynamic и X, както и в пилотната First Edition, вече се приемат, като базовата му цена за Великобритания е определена на 73 895 английски лири.