Впечатляващи премиери на автомобилния салон в София ще представи германската марка Audi. Под светлината на прожекторите за първи път у нас ще блесне изцяло новият флагман Audi А8. В момента е световният дебют на този впечатляващ автомобил на автосалона във Франкфурт, а само след месец ще имате шанс да го видите в София - между 14-ти и 22-ри октомври в Интер Експо Център.

Снимка 312755

Източник: Audi

Четвъртото поколение на модела е и един от първите серийно произвеждани автомобили в света с вложени технологии, даващи високо ниво на автономно движение. От 2018 година Audi постепенно ще започне да внедрява в колите си отделни функции за пилотирано управление, като тази за паркиране и гариране, за движение в натоварен трафик и в задръстване. Новият A8 ще дебютира с два основно модернизирани V-образни 6-цилиндрови двигателя - турбодизеловия 3.0 TDI, който развива максимална мощност 286 к.с. и турбобензиновия 3.0 TFSI с мощ от 340 коня.

Снимка 312758

Източник: Audi

Спортната лига на марката Audi ще бъде представена в София от новите модели RS и S, като се очаква и изненадваща премиера, която се пази в тайна до официалното откриване на автосалона. Новото попълнение при компактните автомобили, носещи спортните гени на марката, е Audi RS 3 Sportback, заредено с впечатляващите 400 к.с. от най-мощния 5-цилиндров двигател в света. Купето Audi RS 5 Coupe е върхово представяне на спортния стилистичен език на марката с двигател 2.9 TFSI quattro, в яркия червен цвят Misano Red.

Специално за българската публика ще пристигне и спортният кросоувър Audi SQ5, оборудван с максимален брой технологични нововъведения.

Снимка 312757

Източник: Audi

Пътят към бъдещето на немската компания ще проправи големият хибриден SUV Audi Q7 e-tron. Моделът е изпълнен с иновации в посока изкуствен интелект и алтернативно задвижване и е с най-дълъг пробег на електричество в сегмента.

На софийското изложение за първи път в България ще бъде представен най-новият член в семейството на британската котка - Jaguar E-PACE. Компактният като външни параметри кросоувър е всъщност просторен отвътре, практичен и свързан, със задвижване на всички колела. Новият Jaguar E-PACE е 5-местен компактен SUV с вдъхновяващ дизайн и динамика на спортен автомобил. Най-новото попълнение в гамата на британската котка е и много атрактивно позиционирано на българския пазар с начална цена от 63 000 лева с ДДС.

Снимка 312759

Източник: Jaguar

На щанда на Jaguar на Автомобилния салон София 2017 ще бъдат изложени и други от най-желаните и вълнуващи модели на марката. Сред тях ще бъде първият SUV в историята на Jaguar - F-PACE.

Снимка 312762

Източник: Jaguar

Любителите най-често свързват името Jaguar със спортни автомобили. Точно за тези фенове вносителят "Мото-Пфое" е осигурил присъствието и на най-мощната и пъргава британската котка - F-TYPE SVR. Това е двуместен спортен автомобил, изработен предимно от алуминий, с мощност 575 конски сили и максимална скорост 322 км/ч.

Снимка 312761

Източник: Jaguar

В Интер Експо Център ще e и най-малкият спортен седан на марката - Jaguar XE. Неговата олекотена конструкция, аеродинамична форма, луксозен интериор и впечатляващо поведение на пътя са свидетелство за визията на основателя на компанията сър Уилям Лайънс за съвършения автомобил. Моделът със задвижване на всички колела (AWD) е единственият в своя клас, оборудван със самоносеща каросерия с високо съдържание на алуминий, предно окачване с двойни носачи и заден мост с интегрална връзка, които са е в основата на отличителната динамика на спортния седан Jaguar ХЕ.