Официалният дебют на новия Ситроен C3 е насрочена за по-късно днес, но Интернет е всесилен и хората на Двойния шеврон не успяха да предотвратят появата на първите вече официални снимки на колата в мрежата. 

Така че вече знаем – новата тройка изглежда като умален вариант на кросовъра Citroen C4 Cactus. И това в никакъв случай не е лошо - “кактусът” продължава линията на изключителна дизайнерска оригиналност и колата се е получила много по-интересна от второто поколение на модела C3, което не успя да направи някакъв съществен пробив, пише auto-press.net.

Не е ясно, ще бъде ли пуснат и вариант кабриолет, но се знае точно, че компактно ванче Citroen C3 Picasso ще има и в техническата си част ще е “роднина” на новата Opel Meriva. 

Новата C3 ще се предлага в девет екстериорни цвята и с три вида контрастно боядисване на покрива. Прочутите вече защитни кори Airbump не са както при кросовъра “триетажни” и покриващи по-голямата част от долната страна на вратите, а са по-фини при С3. Все пак моделът е по-малък...

Снимка 241863

По предварителни данни, Citroen C3 е с габарити 3,99 х 1,75 х 1,47 метра. Междуосието му е увеличено от 2,46 до 2,54 м, което означава доста по-богато вътрешно пространство. Реално използвайки модулната платформа EMP1, хечбекът е станал по-голям във всички посоки, може би с изключение на багажното пространство – 300 литра. 

Гамата от двигатели ще включва бензиновите 1.0 трицилиндров PureTech с 68 коня, 1.2 PureTech с 82 и 110 к.с, както и дизеловите версии 1.6 BlueHDi със 75 и 100 коня. По-късно списъка ще бъде разширен с дизелов двигател със 120 к.с., както и с нова 8-степенна автоматична скоростна кутия. C3 ще се предлага с девет екстериорни цвята, както и три цвята на покрива.

Интерес в оборудването на новия модел представлява бордовата камера ConnectedCam, която позволява заснемането на видео и фотографии, а в случай на катастрофа фиксира станалото автоматично. За останалите подробности ще почакаме....