Тази седмица Rolls Royce разкри най-новата си еднократна поръчка Phantom вдъхновен от Италианската Ривиера и по-конкретно Чинкуе Тере и нейната винопроизводствена традиция, пише Motor Authority.

Чинкуе Тере, на италиански -"Пет земи" - се състои от рибарските селища Монтеросо, Вернаца, Корнилия, Манарола и Риомаджоре, разположени на брега на Лигурия в Северна Италия. Те са известни с живописни терасирани лозя с изглед към Средиземно море.

Снимка 636791

Източник: Rolls Royce

Rolls Royce се опита да насочи атмосферата на Чинкуе Тере с различни поръчкови елементи на седана Phantom, включително цвят на боята, подходящо наречен Лигурийско синьо. Той е подчертан с ръчно рисувана двойна ивица от тъмносиньо и жасмин, включително малко ръчно рисувано грозде.

Интериорът е завършен в Грациозно бяло и Морско синьо с жасминови акценти. Дизайн на гроздова клонка е бродиран върху панелите на задните врати, като всяка част изисква 9215 шева, направени с помощта на две различни техники.

Босът на Rolls-Royce увеличи продажбите 6-кратно и сега се пенсионира

Босът на Rolls-Royce увеличи продажбите 6-кратно и сега се пенсионира

Торстен Мюлер - Отвос показа, че знае какво искат богатите по света

Гроздовете в дизайна са бродирани със сатенен бод с нишки, подравнени под ъгъла, под който светлината удря повърхността им, за да им придаде лъскаво покритие. Лозовите листа са направени с татами бод, създавайки по-плоско покритие.

Поръчковите конструкции на Rolls Royce обикновено не се фокусират върху механичните промени, така че задвижването не е пипано. Phantom е мотивиран от 6,75-литров V-12 с двойно турбокомпресор, произвеждащ 563 к.с. и 664 паунда-фута въртящ момент.

Мощността се предава към задните колела чрез 8-степенна автоматична скоростна кутия.

Rolls-Royce продаде рекорден за цялата си история брой автомобили през 2022 година

Rolls-Royce продаде рекорден за цялата си история брой автомобили през 2022 година

Луксозната марка прогнозира устойчив интерес и през настоящата година