Продължава подготовката за премиерата на новото поколение Volkswagen Golf. Осмото издание на популярния автомобил ще се покаже официално на 24 октомври тази година. Днес компанията разпространи първите пълни скици на външния вид и предното табло на изцяло новото поколение на хитовия за марката модел Golf.

Видно е, че отвън колата ще бъде по-скоро еволюирала, отколкото изцяло преработена. Формата и пропорциите са познати от предишните поколения на Golf.

Дизайнерите на марката обещават, че новият Golf ще изглежда много по-добре от своя предшественик, въпреки еволюционния подход към дизайна.

Без да навлизат в подробности, от Volkswagen споделят, че новият Golf ще бъде лансиран на пазара с нова гама високоефективни задвижващи агрегати, подобрено окачване, редица системи за подпомагане на управлението, както й добавени онлайн функционалности и услуги.

Снимка 446985

Източник: Volkswagen

В интериора обаче ще открием изцяло нова подредба с два свързани в средата дисплея - един за инфотейнмънт системата и един за дигиталното приборно табло.

На 24-ти октомври германската марка организира специално събитие в дома си във Волфсбург - премиерата на новия Golf, която ще започне в 18 часа Централноевропейско време.

Volkswagen започна пътни тестове на осмото поколение Golf

Volkswagen започна пътни тестове на осмото поколение Golf

Производство стартира през юни 2019-а

Събитието ще премине под мотото "Life Happens with a Golf", като в рамките му ще видим за първи път Golf MK8 засега във версия хечбек. През следващата година очакваме дебют и на комби версията.

Продажбите на новото поколение Volkswagen Golf ще започнат през декември тази година.

Снимка 446983

Източник: Volkswagen