Volkswagen стартира пътни тестове на осмото поколение на модела Golf, чието производство ще стартира през юни 2019 г. В мрежата се появиха първитe шпионски снимки.

Изображенията показват така нареченото "муле" - конструкторите тестват двигатели под старата каросерия на модела на сегашното поколение. Според предварителните данни в екстериора на новия автомобил ще бъдат използвани дизайнерски решения от лифтбека Arteon и кросоувъра Touareg, както и прототипа Golf GTE Sport, представен н през 2015 година. 

В салона има предавателен лост за трансмисията, взет от новия Tuareg, както и няколко големи дисплея. Осмият Golf, подобно на по-малкия модел Polo, ще се предлага с изцяло цифров инструментален панел.

Снимка 351143

Източник: Carscoops

В основата на Golf 8 ще лежи основно модернизирана модулна платформа MQB, благодарение на това автомобилът ще бъде по-лек от 35 до 70 кг. Двигателната гама ще включва голям списък от бензинови турбо агрегати, както и хибридна задвижваща система.

От VW обещават, че новото поколение на популярния модел ще е най-голямата стъпка в технологичното развитие в 44-годишната история на Golf.

Снимка 351139

Източник: Carscoops

Основният акцент в това отношение е новата 48-волтова хибридна система. Тя подпомага намаляване на разхода чрез ограничения в работата на бензиновия мотор при ниски натоварвания, освен това ще постави началото и на използването на електрически турбокомпресори, което пък ще подобри динамиката на версиите GTI и R. 

По-рано бе съобщено, че общата инвестиция в разработването на следващия Golf ще бъде около 1,8 милиарда евро, а около 3 милиарда евро ще бъдат изразходвани за подготовка на самото производство.