Изглежда, че ръководството на завода Avtotor е вдъхновено от успеха на китайските бюджетни електрически автомобили, които се продават в Русия в огромни количества. Новите автомобили са съобразени с китайските характеристики: компактна каросерия с три врати с два реда седалки, електрически двигател с ниска мощност на задната ос, който ви позволява да ускорите до 80-100 км/ч и батерия, която може да се зарежда от обикновен домашен контакт за 8 часа. Такива електрически превозни средства са по-евтини от Grants, а някои от тях са сравними по цена с ATV, което гарантира техния феноменален успех в Русия.

Колко се е обезценил 5-годишният ви автомобил?

Колко се е обезценил 5-годишният ви автомобил?

Топ 10 на превозните средства с най-ниска и с най-висока 5-годишна амортизация

В конструктивно отношение електрическият автомобил, който засега носи пилотното име "Янтар", точно копира китайските "електрички", пише 5koleso. Има оформление с три врати, но въпреки скромните си размери в кабината има място за четирима. За да се намали цената на автомобила, вероятно ще се изградят панели от пластмаса и полимерни материали в каросерията, като те ще се "прикрепят" към заварена рамка - това е проста и използвана технология за малки автомобили (и не само електрически).

Техническите характеристики на "Янтар" не са ясни, но докато Avtotor разработва прототипа на окончателния дизайн снимка от презентация "изтече" в телеграм канала Yantarny DLB.