Френският бранд за премиум коли DS, част от концерна PSA Peugeot Citroen, представи ексклузивна версия на кросоувъра DS 7 Crossback.

Автомобилът е подготвен специално за новия президент на Франция - Еманюуел Макрон, информира пресслужбата на компанията. 

Всъдеходът получава каросерия с цвят Ink Blue, украсен е със специални символи на Френската република, емблеми с трикольора на Франция. Колата има специален мек отварящ се покрив с електрически механизъм, както и 20-инчови алуминиеви джанти. Салонът е изпълнен с черна кожа със златисти контрастиращи шевове, изработен от специалистите в Atelier Maury.

Снимка 293999

Източник: PSA Peugeot Citroen

Президентският кросоувър е оборудван с ново адаптивно окачване от Citroen, работещо на базата на една- единствена камера. Тя отчита неравностите на пътя, след което електрониката определя необходимата твърдост на амортисьорите за всяко колело поотделно. Освен това автомобилът е оборудван и със система за полуавтоматично управление DS Connected Pilot. 

Данните за задвижващите агрегати на автомобила на Макрон се пазят в тайна. Топ версията на кросоувъра, който направи своя дебют през март в Женева, е оборудвана с хибридна задвижваща система. Тя включва бензинов двигател с мощност 200 конски сили, както и два 80-киловатови мотора. Сумарната мощност е 300 конски сили. Само на ток всъдеходът е в състояние да измине 59 километра, припомня Аutonews.

Снимка 293998

Източник: PSA Peugeot Citroen

Кросоувърът на Макрон ще бъде на първият екземпляр на модела, който се появява по пътищата. Официалните продажби на DS 7 Crossback започват едва в началото на 2018 година.