Само 15 минути ще са нужни на австралийците да заредят своите електромобили за дълги пътувания, пише Bloomberg.

Базираната в Сидни стартираща компания ChargeFox Pty планира 21 зарядни станции по най-важните магистрали, които ще намалят с часове времето за зареждане на електромобилите, съобщиха оттам.

"Нашата мрежа от ултра-бързи зарядни станции ще изиграе значителна роля в подобряването на инфраструктурата на страната и ще премахне една от основните пречки преди по-широкото навлизане на електромобилите", заяви Марти Андрюс, главен изпълнителен директор на Chargefox.

Porsche инвестира €700 милиона в новия си завод за електромобили

Porsche инвестира €700 милиона в новия си завод за електромобили

Производството на електрическия Taycan ще започне скоро

Зарядните станции ще бъдат захранвани от възобновяема енергия. Те ще бъдат достъпни за всички електромобили. Едва 15 минути ще бъдат достатъчни за зареждането на автомобил и осигуряването на до 400 км. пробег. Капацитетът на станциите ще бъде до 350 киловата.

Австралия е сред страните, в които продажбите на електромобили растат най-бавно спрямо останалите развити нации. През 2017 г. те отговарят за едва 0,2 процента от продажбите на нови автомобили. За сравнение, във Великобритания техният дял е 1,9процента, а в Германия - 1,5 процента.

Електромобилите ще създадат възможност за $17 милиарда инвестиции в две европейски страни

Електромобилите ще създадат възможност за $17 милиарда инвестиции в две европейски страни

Електрификацията ще бъде една от най-големите инвестиционни възможности в транспортния сектор