Acronis, глобалният лидер в киберзащитата, беше оценен на 3.5 милиарда долара. BlackRock Inc. е сред участниците в сделката, според хора, запознати с въпроса, които са поискали анонимност, обсъждайки поверителна информация, съобщава Bloomberg.

По-рано тази година швейцарската компания набра 250 милиона долара ново финансиране от институционални инвеститори, за да разшири бизнеса си, включително чрез придобивания.

Acronis назначи Майкъл Калахан за главен маркетинг директор

Acronis назначи Майкъл Калахан за главен маркетинг директор

С над 20 години опит в областта на сигурността, Калахан ще се съсредоточи върху разширяването на лидерската позиция на компанията

Acronis последно беше оценен на 2.5 милиарда долара през май 2021 г., след като получи инвестиция от 250 милиона долара от CVC Capital Partners VII и други. 

Новината за финансирането идва на фона на тези за стартиращи компании като Klarna Bank AB, които намаляват оценките си заради нарастващи лихвени проценти.

Пол Мориц е новият председател на борда на директорите на Acronis

Мениджър от Microsoft и VMware застава начело на борда на директорите на една от най-големите IT компании у нас

Компаниите за киберсигурност се възползваха от бума в търсенето, тъй като напрежението между Русия и Запада заради нахлуването в Украйна подхрани страховете от кибер атаки в страните от НАТО.

Основана в Сингапур през 2003 г. и регистрирана в Швейцария пет години по-късно има повече от 2000 служители и офиси в 34 локации. Компанията навлезе в България през 2018 г. Тогава тя придоби българската T-Soft, която се превърна в гръбнак на европейското развитие на компанията. Най-големият офис на Аcronis е в София, като в него работят 1000 служители.

Acronis отвори офис в Израел и инвестира $80 милиона в страната

ИТ лидерът Acronis, който оперира у нас, отвори офис в Израел и инвестира $80 милиона в страната

Там ще бъдат наети над 100 специалисти