От Amazon ще дават 100 долара отгоре на новите си служители, които представят доказателство, че са се ваксинирали срещу Covid-19. Най-големият търговец на електронна търговия в света увеличава броя на служителите си като плановете са да наеме 75 000 нови работници само в САЩ.

Безос продаде трети пакет акции на Amazon в рамките на седмица

Безос продаде трети пакет акции на Amazon в рамките на седмица

Той заяви, че се оттегля от поста главен изпълнителен директор на компанията по-рано през тази година

Тъй като ваксините вече се определят като решаващи за отварянето на икономиките по целия свят, няколко търговци на дребно отвъд океана, като Dollar General, Kroger и Target, също обявиха бонуси или други привилегии за персонала си, който реши да се ваксинира. Търсенето на почасово наети служители в ресторанти, фабрики и магазини в Европа и Америка се увеличава все повече, защото все повече хора излизат от домовете си след година на блокаж. Увеличава се и броят на кандидатите за работа, която не е от вкъщи, сочат последните наблюдения на пазара в САЩ и ЕС.

Охайо предлага лотария за ваксинирани. Печалбата е $1 милион

Този американски щат предлага лотария за ваксинирани. Печалбата е $1 милион

В опит да стимулира имунизациите

Да се върнем на Amazon. Компанията обяви, че ще плаща на новите си служители средно начално заплащане от над $17 на час. Заедно със стоте долара за ваксинирани, технологичният гигант ще плаща и до $1000 първоначален бонус на новите си работници.

Електронният търговец увеличи сериозно приходите си по време на пандемията заради огромното нарастване на онлайн продажбите. Главният изпълнителен директор на Amazon Джеф Безос добави над 70 милиарда долара към нетната си стойност през 2020 г. като към днешна дата богатството му се оценява на около $185 милиарда.

Microsoft и Amazon могат да достигнат капитализация от $2 трилиона през следващите месеци

След Apple още два технологични гиганта може да стигнат капитализация от $2 трилиона скоро

Tesla все още остава далеч зад тях

Докато бизнесът с физическо присъствие очаква възход, нивата на електронната търговия остават високи и стабилни и това едва ли ще се промени, твърдят анализатори.