На летище София се приземи следващото модерно допълнение на въздушния флот на "България Еър" - третият самолет Airbus A220-300 LZ-PAR. Това стана в ранните часове на 3 ноември, с полет FB 9921 от Осло, съобщиха от авиокомпанията.

Тя модернизира и надгражда своя флот през 2023 година, като с търговската експлоатация на новите самолети по редовните си линии, предлага на пътниците високо ниво на комфорт по време на полет.

Новите самолети са по-екологични и икономични, използвайки 25% по-малко гориво. Airbus А220 са с намалени вредни емисии и с наполовина по-малък шумов "отпечатък".

От "България Еър" посочват, че пасажерите ще могат да пътуват изключително удобно в новия самолет, който предлага най-широките седалки в своя клас, по-големи прозорци, много светла и тиха пътническа кабина и адаптивна климатична система. Има и редица функционални удобства, като USB портове за зареждане на електронни устройства на разположение на всяка седалка.

 "България Еър" намалява цените на полетите до три европейски дестинации

"България Еър" намалява цените на полетите до три европейски дестинации

Цените за полет до чешката столица Прага започват от 99 евро за посока

Самолетът от по-голямата модификация А220-300 разполага със 143 места, 8 от които са от бизнес класа. Конфигурацията на местата в А220 е в съотношение 3:2, като това позволява 80% от пътниците да бъдат разположени до прозореца или пътеката.

С регистрацията си LZ-PAR, националният превозвач продължава традицията с наименуването на самолетите на големи европейски градове, като френската столица Париж. Предишните два самолета Airbus A220, които пристигнаха през юни и август, са с регистрации LZ-ROM (Рим) и LZ-LON (Лондон).

От авиокомпанията напомнят и за актуалните есенни намаления на билетите, които са валидни до 15 ноември. Те са до европейските дестинации: Прага, Франкфурт, Берлин, Париж, Амстердам, Рим, Лондон, Брюксел и Цюрих. Полетите до тях са с най-новото поколение пътнически самолет с една пътека.

"България Еър" получи втори чисто нов Airbus само за два месеца

"България Еър" получи втори чисто нов Airbus само за два месеца

Той разполага с 8 места в бизнес класа и 135 в икономична