"Български пощи" стартират нова международна куриерска услуга в партньорство с Международната пощенска корпорация IPC чрез мрежата"ИНТЕРКОНЕКТ". Това ще позволи на клиентите на "Български пощи" да изпращат пратки до 30 държави в Европа при изключително добри пазарни условия.

Пратките могат да бъдат с тегло до 30 кг., а срокът на доставката е между 5 и 7 дни, в зависимост от страната получател, като застраховката в размер до 450 евро е включена в цената. Осигурена е възможност за избор на начина на доставка наличен в страната на местоназначение - до адрес на получателя, до офис или до автомат за (ако е налична тази опция). Пратките ще могат да бъдат изпратени чрез всичките 2971 пощенски станции или със заявка на куриер от адрес на изпращача. На сайта на "Български пощи" има опция за тяхното проследяване от потребителите в реално време. Електронните магазини могат да се възползват от възможността за интеграция и редица допълнителни услуги като предплатено връщане на пратките с улеснен режим и търговски отстъпки.

Доставките поскъпват: Успяват ли малките куриерски фирми да конкурират цените на големите?

Доставките поскъпват: Успяват ли малките куриерски фирми да конкурират цените на големите?

С колко по-скъпи за година станаха пратките между офиси?

От ценоразписа на "Български пощи" е видно, че най-скъпо ще излиза изпращането на стоки до Кипър и Франция: таксите за 30-килограмова пратка са съответно 230 лв. и 218 лева. Най-евтино ще се изпращат пратки до Румъния и Полша: таксите за 30-килограмова пратка са съответно 69 лв. и 76 лева. Пратки над 20 кг. до Швеция няма да може да бъдат изпращани.

Мрежата "ИНТЕРКОНЕКТ" на Международната пощенска корпорация IPC работи като единна оперативна мрежа, която да предложи на е-търговците на дребно и купувачите надеждна трансгранична услуга, създавайки силно конкурентна мрежа за сътрудничество за пренос и доставка на пратки от край до край. Партньорството между IPC и "Български пощи" е предназначено да улесни съвместните усилия в области като технологични иновации, оперативна ефективност и разработване на нови услуги, за да отговори на променящите се нужди на клиентите в световен мащаб.

Топ 10 на куриерските фирми в България по приходи

Топ 10 на куриерските фирми в България по приходи

Общият им приход надвишава 1 милиард лева през 2022 г.