Deutsche Bank AG продаде още нежелани активи на Goldman Sachs Group Inc., като част от радикалното реструктуриране на германската банка, в рамките на което тя излиза от бизнеси, в които не успява да се конкурира успешно, пише Bloomberg.

Най-голямата германска банка е продала активи на стойност около $51 милиард на щатската банка, казват източници на изданието. Те са свързани с дълг на развиващите се пазари.

Представители на Deutsche Bank и Goldman Sachs отказват коментар.

Deutsche Bank отчете 4,1 милиарда евро загуба за 9 месеца

Deutsche Bank отчете 4,1 милиарда евро загуба за 9 месеца

Година по-рано най-голямата германска банка бе на печалба от 455 милиона

След излизане на новината акциите на DB се покачиха с 1,9 процента. От началото на годината те спаднаха с около 3,6 процента, при леко повишение за цялата индустрия.

Това е поне вторият път, в който Goldman Sachs купува активи, от които Deutsche Bank се опитва да се отърве. През септември щатската инвестиционна банка придобива азиатската част от портфолио деривати.

Целта на главния изпълнителен директор Кристиян Севинг е да освободи капитал, като намали държаните активи, като в същото време избегне отписване. В крайна сметка това ще помогне на банката да възстанови капиталовите си буфери, докато покрива разходите по реструктурирането.

Deutsche Bank налага отрицателни лихви върху големите депозити

И най-голямата банка в Германия ще иска пари на вложителите си, за да съхранява парите им

Това потвърди заместник изпълнителния директор на финансовата институция