Производителят на безалкохолни напитки "Кока-Кола" пусна нов продукт на българския пазар - изворната вода "Роса". Тя се бутилира в Сърбия и става втората марка вода, която компанията предлага у нас.

Изворна вода "Роса" вече е на пазара в цялата страна. Тя е с ниско съдържание на натрий и е подходяща и за бебета и деца, включително и за приготвяне на храната им, съобщиха в прессъобщение от "Кока-Кола".

Coca-Cola отваря втория си по големина развоен център в София и наема 130 души

Coca-Cola отваря втория си по големина развоен център в София и наема 130 души

Компанията има такива още в САЩ, Мексико, Индия, Сингапур и Япония

Предлага се в опаковки от 0.5L, 0.75L и 1.5L в същата бутилка като минерална вода "Банкя", която е 100% рециклируема. Ще се продава и на същата цена.

"Роса" обаче няма да се предлага в хотели, ресторанти и кафенета, където "Банкя" се продава в стъклени бутилки.

Снимка 364838

България е първият чуждестранен пазар, на който ще се предлага изворната вода. Досега тя се продаваше само в Сърбия.

"Кока-Кола" притежава завода, в който се бутилира "Роса" от 2005 г. Тогава американският гигант купи "Власинка" - вторият най-голям производител на бутилирана вода в Сърбия срещу 21.5 млн. евро. Марката държи стабилен пазарен дял от почти 16% на местния пазар, според информация на сръбски медии. 

Любимата ви марка минерална вода скоро може да има ново име

Любимата ви марка минерална вода скоро може да има ново име

Или ето защо е важно да знаете повече за промените в Закона за храните

Бутилираната вода е все по-търсена на българския пазар, като през 2017 г. продажбите й достигнаха 750 млн. литра. Годишната консумация на човек у нас е 106 литра, близка до тази в Германия, Италия и Франция, коментира пред "Капитал" Жана Величкова, председател на Асоциацията на производителите на безалкохолни напитки в България.