Най-голямата компания за споделени електрически тротинетки - Lime, стъпи в трети град у нас, след като през 2019 година стартира услугите си в София. Сега освен в столицата и в Пловдив, услугата за наемане на такива тротинетки ще бъде достъпна и в Стара Загора.

Към момента в града ще бъдат разположени 100 тротинетки, които ще бъдат разпределени на 13 локации. Стартовата цена за отключването им е 1,20 лева, като върху нея се начисляват 25 стотинки на минута. Това означава, че 10 минути каране ще бъде на цена малко под 4 лева.

Все пак според очакванията на компанията, средната продължителност на пътуването в Стара Загора ще бъде около 8 минути.

Lime стъпва в София

Най-голямата компания за споделени електрически тротинетки в света стъпи и в София

В столицата има 150 скутера, а първоначалната цена за тях е 1,50 лева и по 30 стотинки на минута

Потребителите, които искат да използват тротинетките, трябва да си свалят приложението на Lime, което е налично, както за Android, така и за iOS устройства.

Точно преди две години компанията дебютира в София, като тя беше първата в този сегмент у нас. Първоначално в столицата бяха разположени 150 електрически тротинетки, като тогава цената за отключване беше 1,50 лева. Преди месеци услугата стана достъпна и в Пловдив.

Lime започва дейността си през юни 2017 година, като днес е най-голямата компания за наем на електрически тротинетки в света. Тя оперира в 200 града, като в региона развива дейност в Букурещ, Атина, Солун и други.