Най-големият съперник на Uber набира все по-голяма скорост, като компанията е само на крачка от стойност 7.5 милиарда долара.

Новата оценка услугата за споделено пътуване Lyft достига, след като е напът да набере повече от 500 милиона долара от нов кръг на финансиране, коментират източници, запознати със ситуацията, пред Fortune.

Платформата активно работеше по привличането на капитал в продължение на месеци на фона на амбицията да разшири бизнеса си и да се конкурира с Uber. Компанията дори нае инвестиционната банка Qatalyst Partners, за да съдейства за привличането да инвеститори.

Uber и Lyft имат сходен бизнес модел, но компанията на Травис Каланик се сблъсква с някои проблеми в последно време, най-пресният от които е и решението да прекратяване на услугата в Дания, което се планира за 18 април.

Uber спира услугите си в Дания

Uber избяга от още един важен пазар

Заради нов закон в страната

Lyft успя да набере 1 милиард долара капитал през януари 2016 година, а сред предишните инвеститори в компанията е и GM. Автомобилният производител се стреми да изгради мрежа от безпилотни коли, които да работят в рамките на услугата за споделено пътуване. Идеята е да се превозват пътници, без да е необходимо зад волана на колата да има водач.

През март Lyft стартира услугата си в 10 нови американски града, с което обхваща 100 населени места от началото на годината досега. Компанията, която разшири дейността си с 50 на сто през последните три месеца, сега работи в 300 града.