Компанията зад мегафабрика за канабис в Калифорния се надява, че легализирането на веществото ще й позволи да разшири разпространението на джойнт, масла и кексчета извън границите на най-населения щат на САЩ.

Припомняме, че Калифорния легализира канабиса за развлечение през 2016 г., но той все още е във федералния списък на контролираните вещества.

Камарата на представителите на САЩ прие на 1 април законопроект за прекратяване на федералната забрана над марихуаната, въпреки че се смята, че мярката е малко вероятно да бъде одобрена от Сената.

Гърция сваля ограниченията пред износа на медицински канабис. И очаква да привлече инвестиции с това

Гърция сваля ограниченията пред износа на медицински канабис. И очаква да привлече инвестиции с това

Това предвижда законопроект

Джошуа Крейн, вицепрезидент на компанията за разпространение на канабис , каза пред Ройтерс, че производственото и преработвателното пространство на компанията от 170 000 квадратни фута (15 793 квадратни метра) има капацитет да снабдява западното крайбрежие на САЩ с продукти от канабис, ако ограниченията бъдат премахнати.

"Фабриката е проектирана така, че да може да обслужва не само целия пазар в Калифорния, но след като имаме възможността да транспортираме канабис и да продаваме канабис през границите на щата, да снабдява и цялото Западно крайбрежие на страната", обясни той. В момента фабриката, която отвори врати през ноември 2021 г., работи с 20-25% от капацитета си.

Американците са похарчили над $18 милиарда за легален канабис през 2020 г.

Американците са похарчили над $18 милиарда за легален канабис през 2020 г.

От всички 50 щата, 48 позволяват някаква форма на медицинска марихуана

Крейн добави, че силно автоматизираното съоръжение е най-голямото в Калифорния. Произвежда както собствени, така и партньорски марки, включително масла, тинктури и няколко вида "весели" кексчета.

Ядливите продукти с канабис са най-популярните и търсенето им е нараснало значително от началото на пандемията на коронавирус.

През март 2020 г., когато беше наложен локдаун, продажбите на канабис за развлечение на ключови пазари в САЩ нараснаха с почти 50% спрямо година по-рано, според платформата за продажба и данни за канабис Flowhub.

Легализация в цъфтеж: Все повече предприемачи на канабис в САЩ

Легализация в цъфтеж: Все повече предприемачи на канабис в САЩ

Марихуаната е новата бизнес ниша в Америка

С машина, която може да свие 2000 джойнта на час и кухня, способна да произвежда 400 000 сладки за една смяна, фабриката в Комерс, Калифорния, е готова да отговори на търсенето.