Платформата за стрийминг видео Netflix направи присъствието си на конференцията за игри E3 запомнящо се.

Американската компания иска да се развие отвъд първоначално предлаганите услуги. В сряда от Netflix са съобщили, че платформата ще си сътрудничи с разработчика на игри Next Game. Те заедно искат да изобретят трета мобилна видео игра, базирана на хитовия сериал Stranger Things. Готовият продукт трябва да е достъпен за потребители през 2020 година, пише Fortune.

"Малко след първия сезон на Stranger Things" ние разбрахме, че сериалът е феномен. Това е първият ни продукт като стока. Никога преди не сме правили нещо подобно", заяви Крис Лий, директор на отдела за интерактивни игри в Netflix по време на конференцията.

Netflix не е единствената компания, която насочва погледа си към индустрията с видео игри. Производителят на игрални конзоли Nintendo също разработва игра, базирана на филма Dark Crystal от 1982 година. А той ще бъде адаптиран за сериал на Netflix.

Възможността за обединяване на индустрията на видео игри и компаниите, концентрирани върху други развлечение създава вълнение в Силициевата долина и Холивуд.

"Идеята е да вземем концепцията от сериалите и филмите и да намерим разработчик на игри в индустрията, който е също толкова запален и ще работи съвместно с нас", казва Лий.

От Netflix не са давали информация са разработване на други игри, но те имат огромен потенциал за развитие в тази област заради широката си библиотека от филми и предавания.