Заводът за рециклиране на гуми Kemoimpex Green в бизнес зоната Белеш започна работа, съобщи Еkapija. Компанията първоначално е създадена като Eco Rubber и преди три години започва производствена дейност в новопостроената производствена площ, но поради проблеми с машините процесът така и не се развива. Междувременно е закупено оборудване от Франция и фирмата продължава да работи под ново име.

Самият процес на рециклиране започва в двора на завода, където до складираните отпадъчни гуми има мелница за грубо смилане, след което през мелница за фино смилане се вкарват смлените компоненти каучук, стомана и текстил. В хале, оборудвано с компютъризирани машини те се разделят механично.

"Планът е да се разширят производствените мощности", каза директорът на фирмата Милан Миленкович.

Българската Мегаинвест Холд изгражда производствен комплекс върху 6200 кв. м край Димитровград през пролетта

Български инвеститор изгражда производствен комплекс върху 6200 кв. м край Димитровград през пролетта

В момента новият инвеститор е в процедура по създаване на безмитна зона

Вчера инвеститорът се срещна с ръководството на общината, след което посетиха заедно завода. Председателят на общината Владица Димитров изрази задоволството си от факта, че след години в Димитровград отваря врати нов завод.

Важно е, че в непосредствена близост до фабриката няма шум и тя не замърсява околната среда, подчерта Димитров.

Димитров каза, че се надява инвеститорите в други парцели в бизнес зона Белес скоро да започнат да строят производствени халета и да започнат производствена дейност.

ВиК - Хасково купува потъналото в дългове за близо 1 милион лева ВиК - Димитровград

ВиК - Хасково купува потъналото в дългове за близо 1 милион лева ВиК - Димитровград

Консолидацията е единствената възможност на ВиК дружествата да кандидатстват за европейско финансиране

Както беше обявено, скоро се очаква разширяването на мощностите и наемането на нови работници във фабриката на Kemoimpex Green в Белеш.