Porsche AG ще повиши дела си в Rimac Automobili — ход, който може да освободи пътя към продажбата на Bugatti на хърватския производител на електрически суперавтомобили, пише Bloomberg. Porsche ще инвестира €70 млн. и ще повиши дела си в Rimac до 24%, от 15% досега, съобщиха от компанията.

Bugatti, която произвежда скъпи суперавтомобили — включително модела Divo за $5,8 млн. — продаде около 80 автомобила през миналата година. Идеята зад мощните ѝ автомобили с 1 500 к.с. вече не съвпадат с посоката, в която Volkswagen, собственик на бранда, върви.

Rimac от своя страна е популярна с електрическите си суперавтомобили с мощност от 2 000 к.с. Хърватската компания постепенно се разширява, а в момента е и доставчик на редица високотехнологични компоненти за електромобили за множество производители.

От компанията казват, че за тях е важно да останат независима компания, тъй като си партнират с множество автомобилни производители. Партньорството с Porsche обаче ще помогне на компанията да се развива и да расте.

Слуховете, че Rimac може да придобие Bugatti се появиха за пореден път през есента на 2020 г.

Хърватската Rimac купува Bugatti от Volkswagen?

Хърватската Rimac купува Bugatti от Volkswagen?

По непотвърдена информация концернът от Волфсбург се е съгласил да се освободи от най-луксозния си бранд