Дигиталната банка Revolut ще продава застраховки за автомобили. Това става ясно от блога на компанията.

Според съобщението полиците ще се продават, засега само на избрани клиенти на Revolut в Ирландия. Като през следващите месеци ще бъде достъпен за останалите клиенти на компанията в Ирландия.

"Отнема само минути от отварянето на приложението, за да получите оферта", поясняват от Revolut. От компанията посочват, че клиентите им могат да настроят плана си така, че да отговаря на нуждите им в приложението Revolut.

Ultra, Metal и Premium клиентите на Revolut ще получат отстъпка от 10%, а клиентите с планове Plus ще получават 5% отстъпка при закупуване на автомобилна застраховка. За да получат отстъпката клиентите на дигиталната финансова институция, трябва да имат активен абонамент Ultra, Metal, Premium или Plus към момента на закупуване на полица за автомобилна застраховка. 

Revolut вече има собствен обменен курс за валути. Какво означава това за клиентите на банката?

Revolut вече има собствен обменен курс за валути. Какво означава това за клиентите на банката?

Понятието "реален" валутен курс може да се тълкува по различен начин

Какви застраховки предлага Revolut?

Компанията предлага два вида полици-  цялостна автомобилна застраховка и застраховка срещу пожар и кражба.

Цялостната застраховка предлага най-високото ниво на покритие, докато пожар и кражба е най-базовата форма на автомобилна застраховка, която Revolut предлага. Основната разлика е покритие за разходите за отстраняване на повреда на автомобила след злополука. Пожарът и кражбата не включват тази опция. 

Revolut ще предлага автомобилните застраховки в партньорство с AIG Europe S.A. (Ирландски клон).

Revolut Insurance Europe UAB е упълномощена от Банката на Литва и се регулира от Централната банка на Ирландия за правилата за извършване на бизнес.

Revolut няма да получи банков лиценз на Острова - поне засега

Revolut няма да получи банков лиценз на Острова - поне засега

Причината - опасения, свързани с отчетността на компанията