Онлайн банката Revolut вече ще използва "обменен курс на Revolut" за обмен на валута, съобщиха от компанията в имейл до клиентите й. Този обменен курс ще се определя от самата банка и ще е динамичен, тъй като ще отразява пазарните промени в реално време.

"Досега използвахме термина "реален обменен курс", за да опишем валутните си курсове. Сега разбираме, че понятието "реален" валутен курс може да се тълкува по различен начин и може да означава различни неща за различните хора", мотивираха решението за промяната от Revolut.

Това означава, че всеки път, когато извършвате обмен на валута, като използвате Revolut, банката ще използва обменен курс на Revolut, освен това ще добавя такса (ако е приложима) и, когато е възможно, ви показва общата цена.

Хакери откраднаха над $20 милиона от Revolut

Хакери откраднаха над $20 милиона от Revolut

Дефект в системата?

Таксата, която се начислява е такса за обмен. Това е променлива такса (което означава, че тя също постоянно варира), която зависи от параметрите на вашия обмен (като например валутата, която обменяте, и момента на обмена). Можете да видите колко е тази такса в приложението.

Обмените на валути се зачитат към лимита за добросъвестно използване на обмена, ако сте клиент на банката с план Standard или Plus (но не и ако сте клиент с план Premium, Metal или Ultra).

Тези промени ще важат за правилата и условията за клиентите на Revolut след 60 дни.

Revolut няма да получи банков лиценз на Острова - поне засега

Revolut няма да получи банков лиценз на Острова - поне засега

Причината - опасения, свързани с отчетността на компанията