Гигантът Samsung Electronics обяви, че започва строителството на нов огромен център за развойна дейност в сферата на чиповете в Южна Корея. Инвестицията е в размер на $15 милиарда, а комплексът трябва да е напълно завършен до 2028 година, съобщава Reuters.

Целта на южнокорейската компания е да бъде сред лидерите в технологиите за производство на чипове.

Най-големият производител на чипове с памет в света и вторият по големина производител на чипове заяви, че новото съоръжение ще се намира в Гихеунг, южно от Сеул. То ще ръководи напреднали изследвания на следващо поколение устройства и процеси за памет и системни чипове, както и разработване на нови технологии, базирани на дългосрочна пътна карта.

Как Samsung предизвиква рали за $30 милиарда сред производителите на чипове?

Как Samsung предизвиква рали за $30 милиарда сред производителите на чипове?

След над 21 процента ръст на приходите

"Трябва да продължим традицията си да инвестираме превантивно и да наблягаме на технологиите", коментира заместник-председателят на Samsung Electronics И Дже Йон по време на церемонията по първата копка.

Миналата седмица президентът на Южна Корея Юн Сук-йол помилва заместник-председателя на Samsung Electronics И Дже Йон, тъй като според Министерството на правосъдието на страната бизнес лидерът е необходим, за да помогне за преодоляване на "националната икономическа криза".

Помилването е до голяма степен символично, като И вече е на свобода, след като излежа 18 месеца затвор за подкуп. Присъдата му доведе до масови протести и свали тогавашния президент на страната Пак Гън Хе през 2017 година.

Президентът на Южна Корея помилва вицепрезидента на Samsung

Президентът на Южна Корея помилва вицепрезидента на Samsung

Той трябва да помогне за преодоляването на "националната икономическа криза"